Bács-Kiskun kulturális öröksége

Vármegyénk életét sajátos nézőpontból jelenítik meg a kulturális eseményekről készült plakátok, szórólapok, meghívók és más aprónyomtatványok, amelyek a nyomdaipar és a vizuális szakmák fejlődésével egyre látványosabb kivitelben készültek. A dokumentumok szerkesztett formában való közreadásával a kulturális folyamatokat, összefüggéseket, az egyes szereplők jellegzetességeit szeretnénk bemutatni.
Már a II. világháborút megelőző időktől kezdve egészen napjainkig szép számmal rendelkezünk plakátokkal. Állományunk lefedi Kecskemét teljes kulturális életét, és a vármegye egyéb településeinek eseményeit is bemutatja. A nagyobb rendezvények, fesztiválok anyaga mellett gyűjtjük többek között a zenei élet lenyomatát képező dokumentumokat, a társadalmi, politikai és sportesemények plakátjait, valamint a helyi kulturális intézmények által kiadott egyéb nyomtatványokat is.
A kulturális élet dokumentumain kívül különböző szövetkezeti/vállalati, igazgatási és egyéb nyomtatványok, hirdetmények szolgálnak forrásokkal a vármegye mindennapjainak megismeréséhez.

Kecskemét irodalmi öröksége

Kiemelt ajánlatunk:

Böngészés a gyűjteményben >>

Kulturális élet folyóiratokban >>

Témakörök és feldolgozást segítő kérdések:

Gazdasági élet >>

Közigazgatás >>

Kulturális rendezvények >>

Oktatás >>

Sportesemények >>

Színházi előadások >>

Társadalmi ünnepek >>

Az út a boldogabb élethez a műveltségen keresztül vezet"

Kodály Zoltán

Módszertani ajánló tanárok számára >>

Megszakítás